Theatervoorstellingen KatKids (Kitty Boon e.a.)

DATUM: 4 januari 2019
Activiteit: kinder theatervoorstellingen Bang Mannetje en KriKraKrokostreken
VTNL-lid: Kitty Boon
Locatie: Papiermolen De Annex – Papiermolenlaan 3-1 Groningen
Op vrijdag 4 januari speelt KatKids (theatergroep van Kitty Boon) twee voorstellingen in de Papiermolen in Groningen: Bang Mannetje en KrieKraKrokostreken.
Deze voorstellingen zijn door KatKids speciaal bedacht voor heel jonge kinderen (2 - 7 jaar); er wordt niet teveel taal gebruikt, het visuele aspect staat centraal. Beide voorstellingen worden al jaren gespeeld en kregen lovende recensies.
 


Bestand toevoegen: 

Kunst in de Kerk (Mathilde Leonore e.a.)

DATUM: 12 december 2018
Activiteit: Kunst in de Kerk (Vries)
VTNL-lid: Mathilde Leonore
Locatie: Bonifatiuskerk Vries (14.00 – 20.30 uur)
Op woensdag 12 december exposeert VTNL-lid Mathilde Leonore samen met Marijke Pieters in de prachtige kerk te Vries, tijdens de sfeervolle kerstmarkt. De geëxposeerde werken kunt u ook kopen en zullen alleen die dag een gereduceerde prijs hebben. Kortom, mooie gelegenheid om kunst te kopen en eventueel een fraaie combinatie maken van de diverse werken.
 


Bestand toevoegen: 

Expositie 'Het is nog lang niet af' (Kitty Boon e.a.)

DATA: 9 t/m 11 november 2018
Activiteit: expositie ‘Het is nog lang niet af’
VTNL-lid: Kitty Boon
Locatie: Papiermolen De Annex | Papiermolenlaan 3-2 | Groningen
In de tentoonstelling Het is nog lang niet af presenteert kunstenaarscollectief LOOS recent werk. Door hun collages, tekeningen, foto’s, schilderijen, wandobjecten en video’s te combineren wordt de interactie tussen het werk, de ruimte en de samenwerking van de kunstenaars onderling onderwerp van de tentoonstelling. LOOS presenteert Het is nog lang niet af in de nieuwe pop-up ruimte De Annex op de unieke locatie van zwembad De Papiermolen. LOOS bestaat uit Kitty Boon, Gabrielle Kroese en Dineke Oosting. Dit is de vierde tentoonstelling die de kunstenaars maken.

Opening: vrijdag 9 november 17:00 door Stefanie Ottens, directeur van het stedelijk museum te Coevorden.
LET OP: 'Het is nog lang niet af' is maar 1 weekend te zien!  


Bestand toevoegen: 

Expositie ‘Huid (Mieke Heitling e.a.)

DATA: 8 november t/m 9 december 2018
Activiteit: expositie ‘Huid’
VTNL-lid: Mieke Heitling
Locatie: Galerie Bonnard, Berg 9 5671CA Nuenen
De kunstenaars zijn er meester in om de huid van hun schilderijen en beelden mee te laten werken in de beleving van het kunstwerk. Met deze expositie tonen de 5 kunstenaars hun nieuwe werk en zien wij samenhang in de huid van hun werk en onderwerpen. Alle onderwerpen hebben een huid. Net als beelden en schilderijen, zij hebben een verfhuid of huid van het materiaal waarvan het beeld is gemaakt.

 

 


Bestand toevoegen: 

Expositie ‘Visitekaartjes‘ (Maya Vermeulen, Peter Tholen, José Geertzen, Paul van der Veur, Gregor Niedlich, Anette Ebert, John Dilling, Eske Koetje e.a.)

DATA: 4 november t/m 31 december 2018
Activiteit: expositie ‘Miniaturen’
VTNL-lid: Maya Vermeulen, Peter Tholen, José Geertzen, Paul van der Veur, Gregor Niedlich, Anette Ebert, John Dilling, Eske Koetje.
Locatie: Galerie Paterswolde, Hoofdweg 161, 9765 CG Paterswolde
Van 4 november tot en met 31 december 2018, tijdens onze terugkerende miniaturenexpositie ‘Visitekaartjes’, vullen honderden kunstwerkjes de wanden van de galerie. Vanwege de verwachte drukte is er geen officieel openingsmoment op zondag 4 november, maar een inloopmiddag van 14 tot 18 uur.


Bestand toevoegen: 

Expositie 'Beleving' (Hieke Veenstra)

DATA: 27 oktober t/m 25 november 2018
Activiteit: expositie 'Beleving'
VTNL-lid: Hieke Veenstra
Locatie: Galerie Noord, Nieuwstad 6 9711 JP Groningen
‘Nie vergessen….!’ zei de oude man tegen me toen hij zijn geschiedenis als vluchteling vertelde.
Voor deze expositie heeft Hieke werk gemaakt met als thema het lot van mensen in oorlogsgebied. Het gaat over onderdrukking en bevrijding, over vluchten en aankomen, vervreemding, acceptatie en opnieuw beginnen.
Ook haar eigen geschiedenis bepaalt de sfeer van het werk. Haar voorouders waren gevluchte Hugenoten uit Noord-Frankrijk en Doopsgezinden uit Oost- Europa, die zich als veengravers, turfstekers en later als veenbazen en boeren vestigden in Friesland.
Hieke heeft een voorkeur voor verlaten plekken, een niemandsland en verbeeldt dat in tekeningen, schilderijen, etsen en installaties.


Expositie ‘Art=book‘ (Maya Vermeulen en Tobi van Ringen e.a.)

DATA: 13 t/m 20 oktober 2018
Activiteit: expositie ‘Art=book’
VTNL-leden: Maya Vermeulen en Tobi van Ringen
Locatie: KEIK Groningen, Boterdiep 63, 9712 LK Groningen
De Week van het KunstenaarsBoek met exposities, lezingen, workshops en performances op 25 locaties in Groningen stad. Maya Vermeulen en Tobi van Ringen doen mee samen met het collectief 6kmperuur10mdiep.
 


Bestand toevoegen: 

Expositie José Geertzen

DATA: september t/m november 2018
Activiteit: expositie
VTNL-lid: José Geertzen
Locatie: Martiniziekenhuis, Van Swietenplein 1, 9728 NT Groningen
De passie van José ligt bij schilderen en etsen maken. In haar werk zie je frisse kleuren gemixt met een tintje humeur. Ze schildert het liefst dagelijkse situaties. Haar werk is drie maanden lang te zien op de Begane grond van het ziekenhuis, route 0.2.
 


Bestand toevoegen: 

Expositie Zienn (Linda Keuris e.a.)

DATA: 1 t/m 31 oktober 2018
Activiteit: expositie Zienn
VTNL-lid: Linda Keuris
Locatie: Zienn, Nieuweweg 3 Leeuwarden
Zienn Opvang en Ondersteuning doet mee aan Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en wel met Kunst! In de Algemene Opvang (Nieuweweg 3 Leeuwarden) is een doorlopende expositie van werken van verschillende kunstenaars, onder wie Ans Markus te zien. in oktober doet Linda Keuris mee.
 


Bestand toevoegen: