Nieuws

* vanaf heden (januari 2017) is al het nieuws te lezen op onze VTNL Facebook-pagina

* Eind 2016 mogen we opnieuw nieuwe leden verwelkomen: Paul van der Veur en Gregor Niedlich.

* In juli 2016 verwelkomen we twee nieuwe leden: Mathilde Leonore uit Vries en José Geertzen uit Paterswolde.

* VTNL biedt Diek Boerman, die dit jaar 80 wordt een jubileumexpositie aan in de Bonifatiuskerk in Vries (15 t/m 30 april). Een interview met Diek door Sjors Beukeboom stond 20 april 2016 in de betaalde versie van Oostermoer-Noordenveld.

* April 2016 mogen we een nieuw lid verwelkomen: Jechien Stapel uit Bunne.

* Zondag 10 januari 2016 was Wim Peters één van prijswinnaars van van de tentoonstelling 'Landschap in mijn Hoofd' bij CBK Emmen. Negen werken werden door de jury geselecteerd, waaronder het werk van Wim. De negen winnaars en de publiekswinnaar mogen de komende maanden een aantal masterclasses volgen.

* 2016 start VTNL met een nieuwe voorzitter (Hans van Wouwe), penningmeester (Jitske Rinsma) en secretaris (Maya Vermeulen).

* Mies van Hout heeft dit jaar het prentenboek Speeltuin voor de Kinderboekenweek (oktober 2015) gemaakt en haar boek Poesje Mauw is genomineerd voor de Hebban-awards.

* Femke van Dam is genomineerd voor de juryprijs van het Aros-museum bij haar deelname aan Sculpture by the Sea in Aarhus, Denemarken.

* Erik van Ommen: het boek Mijn reigerparadijs is genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2015

* Dore Mulder wordt dit jaar 80 en viert haar jubileum met twee exposities: in ICO Assen van 6 t/m 31 maart en in de Oude Kerk in Vries van 26 april t/m 10 mei 2015

* Begin 2015 werden Marie-Jose Tepe uit Eelde en Bernhard van Loon uit Zuidlaarderveen lid van VTNL. 

* Op uitnodiging van de CPNB maakt Mies van Hout het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2015. De 61ste Kinderboekenweek vindt plaats van 7 t/m 18 oktober 2015 en onder het motto Raar, maar waar! staan natuur, wetenschap en techniek centraal.

* Diek Boerman is dit jaar 50 jaar kunstenaar. Ter ere hiervan is een boek verschenen: 'Over kleur gesproken', verkrijgbaar bij Kunst BV

* Januari 2015 hebben we weer een voltallig bestuur: Jitske Rinsma, Maya Vermeulen en Hans van Wouwe zijn als nieuwe bestuursleden aangetreden. Met zes vrouw/man starten we het nieuwe jaar.

* Januari 2015 verwelkomen we Jeannette Wagenborg als nieuw lid.

* Juni 2014 werd Peter Tholen lid van VTNL.

* Eind 2013 verwelkomden wij Tobi van Ringen, Jitske Rinsma en Hans van Wouwe als nieuw lid.

* In de eerste helft van 2013 zijn Tatiana Wijnberg - Chratochvil uit Eelderwolde en Eske Koetje uit Oudemolen toegetreden als lid van VTNL.

* Vrolijk van Mies van Hout is genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis! Het is een prestigieuze Duitse staatsprijs voor jeugdliteratuur, vergelijkbaar mer de Gouden Griffel of de Woutertje Pieterse Prijs. Als Mies van Hout de prijs wint, zou het de derde prijs voor Vrolijk zijn: eerder won het prentenboek de Leespluim van de maand december 2011 en de Kinderboekwinkelprijs 2012. De prijswinnaar wordt bekendgemaakt op 11 oktober tijdens de Frankfurter Buchmesse door de Duitse minister Kristina Schröder.

* Vier leden van VTNL, Annete Eberts, Ryan Horstman, Eline Krottje en Kitty Boon hebben 25 april 2013 een financiële bijdrage kregen van Gekleurd Grijs Fonds.

* Artmen Jasper Krabbe en David Bade bezoeken Groningen. Ze zijn langs geweest bij o.a. VTNL-lid Arie Zuidersma. De uitzending was te zien op zondag 28 APRIL, NED2 om 19.20 uur.

* Meppel 14 april: VTNL-lid Anneliet van Beelen heeft met twee portretten de eindselectie gehaald van Het Portret van Drenthe. Zij heeft daarmee een masterclasstraject gewonnen van 10 lesdagen met een aantal bekende Drenten als model.

* Uitzending RTV Drenthe van 17 januari 2013 over VTNL-expositie in ICO-galerie in Assen.

* Eind 2012 zijn Ryan Horstman en Leen van Wijngaarden uit Eelde toegetreden als leden van VTNL.

Bestand toevoegen: