Expositie 'Sferische landschappen' (Kitty Boon e.a.)

DATA: 29 juli t/m 22 september 2018
Activiteit: expositie ‘Sterische landschappen
VTNL-lid: Kitty Boon
Locatie: Grote Kerk, Schoolstraat 5 Emmen
Openingstijden van de Grote Kerk: woensdag, donderdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur.
Kitty Boon laat een wereld zien die vervreemdend, mysterieus en poëtisch is. Boon neemt ons mee in haar werk op een sferische reis, deze reis is soms absurd en soms verwarrend. Alledaagse beelden en persoonlijke ervaringen wordt door Boon gebruikt en gemanipuleerd om nieuwe verhalende werelden te scheppen.
Voor Boon is het proces van creëren interessant; filosoferend, onderzoekend, regisseert ze een beeldverhaal. In de foto's ontstaat mysterie, vervreemding en melancholie. Het totaal maakt dat de kijker een ervaring van een gevoelige poëtische sfeer kan waar te nemen.
   


Bestand toevoegen: 

Kunstroute Open Stal (Mieke Heitling, De Kraaien e.a.)

DATA: 28 juli t/m 26 augustus 2018
Activiteit: Kunstroute Open Stal in Oldeberkoop
VTNL-leden: Mieke Heitling en De Kraaien: Gea Koopman, Jitske Ritsma, Eske Koetje en Peter Tholen
Locatie: Oldeberkoop (Friesland)
Adres: diverse (zie website Open Stal)
Stichting Open Stal organiseert van 28 juli tot en met 26 augustus 2018 voor de 47ste keer de kunstroute Open Stal in Oldeberkoop: het thema is Nieuwe wereld. Op een 20tal verrassende locaties zoals o.a. tuinen, kerk, stal, school, toneelzaal, garage, bos met waterpartijen, maar ook in galeries wordt geëxposeerd. Mieke Heitling toont haar grote beelden met stevige, monumentale vormen en krachtige richtingen en vlakken. Kunstenaarscollectief de Kraaien werken samen waarbij steeds nieuwe initiatieven ontstaan, ze gaan graag buiten de gebaande paden. De installatie RESET is in de week voor de opening ontstaan uit de samenvoeging van ideeën, voorwerpen, licht en inspiratie.
Bezoek Open Stal tussen 28 juli en 26 augustus, dagelijks van 13.00u tot 18.00u. Werk van De Kraaien is te zien op locatie 1 De Weger. Werk van Mieke Heitling is te zien op locatie 2.


Expositie AKKA (Peter Tholen, José Geertzen e.a.)

DATUM/DATA: 15 juli – 6 september 2018
Activiteit: expositie AKKA – Alumni Klassieke Academie’
VTNL-leden: Peter Tholen en José Geertzen
Locatie: Galerie Paterswolde, Hoofdweg 161 Paterswolde
De groep afgestudeerden van de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen hebben zich in 2016 georganiseerd tot AKKA: Afgestudeerde Kunstenaars Klassieke Academie. Een expositie van deze groep kunstenaars is verrassend door de verschillende onderwerpen en stijlen van de tentoongestelde werken.


Bestand toevoegen: 

Expositie Schilderijen (Eske Koetje)

DATA: 15 juli t/m 26 augustus 2018
Activiteit: expositie “Schilderijen’
VTNL-lid: Eske Koetje
Locatie: restaurant ‘Bij de Buren’
Adres: Woonzorgcentrum Mozaiek Ludinge 13 Zuidlaren.
In Galerie Mozaiek en restaurant "bij de Buren' worden op 15 juli twee exposities geopend. 'Collages' is te zien in de Galerie, de Schilderijen van Eske Koetje zijn te zien in de eerste expositie vn het restaurant van Woonzorgcentrum Mozaiek.  De opening vindt plaats op zondag 15 juli om 15.00 uur.


Bestand toevoegen: 

Expositie Bonifatiuskerk Vries (Nico-Hans de Gier)

DATA: juni – 15 juli 2018
Activiteit: expositie schilderijen en houten beelden
VTNL-lid: Nico-Hans de Gier
Locatie: Bonifatiuskerk, Brink 3 Vries
Van begin juni tot half juli is de Bonifatiuskerk in Vries dagelijks opengesteld vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Het monument op zich is de moeite waard om te bekijken, maar gedurende deze periode zijn er ook exposities te bezichtigen. De eerste expositie is ingericht door Nico Hans de Gier, beeldend kunstenaar uit Vries. Hij exposeert schilderijen en houten beelden.


Bestand toevoegen: 

Project Fantastisch Vreemd Voertuig (Kitty Boon, Anette Ebert-Westerhuis, Gea Koopman e.a.)

DATA: 6-7-8 juli 2018
Activiteit: Kunstroute tijdens FestivalderAa 
VTNL-leden: Kitty Boon, Anette Ebert-Westerhuis, Gea Koopman
Locatie: Borgweg Schipborg
Wie maakt er allemaal rotzooi? En wie ruimt dit vervolgens dan weer op? Met dit thema gingen kinderen van groep 1 en 2 van alle basisscholen in de gemeente Aa en Hunze tijdens het Cultuurmenu project Sweep Dreams aan de slag. Eerst gingen ze onder leiding van kunstenaars Kitty Boon, Annet Ebert-Westerhuis en Gea Koopman met zelf verzameld afval een Fantastisch Vreemd Voertuig bouwen. Daarna keken zij naar de voorstelling Sweep Dreams van Duo Gi-Jo. Het project sloot aan op het lespakket Afval en bewegen, dat het IVN aanbood aan de scholen. De creaties zijn te bewonderen tijdens FestiValderAa!


Bestand toevoegen: 

Kunst & Tuinenroute KeiK! Midlaren (Mare Sliedrecht, Mirjam Kerstholt, Eske Koetje, John Dilling, Wim Peters e.a.)

DATA: 30 juni en 1 juli 2018
Activiteit: Kunst & Tuinenroute KeiK! Midlaren
VTNL leden: Mare Sliedrecht, Mirjam Kerstholt, Eske Koetje, John Dilling, Wim Peters
Locatie: Schutsweg 50 en Tolhuisweg 4 Midlaren
Onder de titel KeiK! Midlaren kunnen bezoekers op diverse locaties in het dorp Midlaren tuinen en kunst bekijken. KeiK! verwijst naar kei en eik, twee woorden in relatie tot onze omgeving en uiteraard ‘keiken’ naar al dat moois. Werk van Mare, Mirjam, Eske en John is te zien op Schutsweg 50, werk van Wim op Tolhuisweg 4 (zie folder, klik op afbeelding).


Kunstschouw Zeeland (Anneliet van Beelen e.a.)

DATA: 16 t/m 24 juni 2018
Activiteit: Kunstroute KunstSchouw
VTNL-lid: Anneliet van Beelen
Locatie: Steursweg nr. 2 in Burgh-Haamstede (Anneliet)
In het gevarieerde landschap van de westhoek van Schouwen in Zeeland strijken jaarlijks in de derde week van juni zo’n 200 kunstenaars neer uit binnen- en buitenland, op de voet gevolgd door duizenden kunstliefhebbers. Anneliet toont samen met negen andere kunstenaars haar werk in een grote schuur aan de Steursweg 2 in Burgh-Haamstede. Er zijn van haar twee installaties te zien, één met de dekenwerken en één met stropdassen: Das Wasserleben.


Bestand toevoegen: 

Expositie ‘Fragments of life’ (Kitty Boon e.a.)

DATA: 26 MEI t/m 1 JULI 2018
Activiteit: expositie ‘Fragments of life’
VTNL-lid: Kitty Boon
Locatie: Galerie LOOF
Adres: Gorredijksterweg 73 Jubbega (vr t/m zo 13-17 uur)
Samen met Helena Hoogenraad en Gabriëlle Kroese exposeert Kitty Boon in galerie LOOF onder de titel ‘Fragments of life’. Kitty’s mystieke sferen voeren je mee naar haar wereld waarin tegenstrijdigheden, zoals realiteit en disrealiteit een diepere gelaagdheid geven aan haar kijkwijze. Opening zaterdag 26 mei om 16.00 uur.