Expositie ‘Fremdkörper‘ (Anneliet van Beelen, Hieke Veenstra, Diek Boerman)

DATA: weekenden februari 2019
Activiteit: expositie ‘Fremdkörper‘
VTNL-leden: Anneliet van Beelen, Hieke Veenstra, Diek Boerman
Locatie: Galerie KUNST B&V, Norgerweg 153 te Yde
In de maand februari exposeren Anneliet van Beelen (objecten, tekeningen), Diek Boerman (schilderijen), Hieke Veenstra (schilderijen, tekeningen) met hun werk in Galerie KUNST B&V. Elke kunstenaar geeft een eigen betekenis aan haar Fremdkörper. De Galerie is open za en zo 2,3 en 9,10 en 16,17 en 23,24 februari van 13.00 – 17.00 uur. De opening is zaterdag 2 februari om 15.30 uur. DE DAMES zorgen voor een muzikale oppepper!


Expositie ‘Bevingen‘ (John Dilling, Anneliet van Beelen, Linda Keuris, Maya Vermeulen e.a.)

DATA: 27 januari t/m 10 maart 2019
Activiteit: expositie ‘ Bevingen‘
VTNL-leden: John Dilling, Anneliet van Beelen, Linda Keuris, Maya Vermeulen
Locatie: Pictura, St. Walburgstraat 1 Groningen

Vanaf 27 januari staat Pictura te schudden op haar grondvesten! Pictura heeft kunstenaars opgeroepen om geïnspireerd te raken door de aardbevingsproblematiek en werk in te sturen dat daarover gaat of daarop gebaseerd is. De expositie bevat installaties, tekeningen, schilderijen, collages, meubels, keramiek en gedichten. Maar ook het Pictura gebouw zelf zal onderwerp van een kunstproject zijn. Maar liefst 80 kunstenaars doen mee, met in totaal bijna 120 werkstukken.
Zondag 27 januari om 16.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Eelco Eikenaar, gedeputeerde provincie Groningen en Anja Reenders, projectmedewerker van De Verhalen van Groningen. Aly Freije zal twee gedichten voordragen.
 


Bestand toevoegen: 

Expositie ‘Scandinavische Streken (Jeichien Stapel e.a.)

DATA: 19 januari t/m 16 maart 2019
Activiteit: expositie ‘Scandinavische Streken’
VTNL-lid: Jeichien Stapel
Galerie SZing, Tienelsweg 42 9471 PC Zuidlaren
Zondag 20 januari 2019 opent de tentoonstelling "Scandinavische Streken" met schilderijen en grafiek van o.a. VTNL-lid Jeichien Stapel (en Roelof Koobs, Majatta Ranta-Iso, Egbert Blaauw, Ingrid Fokkens en Sieger Zuidersma) in Galerie SZing. Vanaf 13.00 uur inloop, officiële opening om 15.00 uur.
 


Bestand toevoegen: 

Wintersalon Bakkeveen (Peter Tholen e.a.)

DATA: 13 januari – 3 maart 2019
Activiteit: Wintersalon Bakkeveen
VTNL-lid: Peter Tholen
Locatie: Galerie Natoer (Foarwurker Wei 5 Bakkeveen)
Expositie "Wintersalon Bakkeveen” in Galerie Natoer te Bakkeveen. Alumni van de Klassieke Academie te Groningen hebben zich laten inspireren door Bakkeveen en zijn prachtige omgeving. Onder andere Peter Tholen laat zijn verbeelding op doek en paneel zien.
 


Bestand toevoegen: 

Theatervoorstellingen KatKids (Kitty Boon e.a.)

DATUM: 4 januari 2019
Activiteit: kinder theatervoorstellingen Bang Mannetje en KriKraKrokostreken
VTNL-lid: Kitty Boon
Locatie: Papiermolen De Annex – Papiermolenlaan 3-1 Groningen
Op vrijdag 4 januari speelt KatKids (theatergroep van Kitty Boon) twee voorstellingen in de Papiermolen in Groningen: Bang Mannetje en KrieKraKrokostreken.
Deze voorstellingen zijn door KatKids speciaal bedacht voor heel jonge kinderen (2 - 7 jaar); er wordt niet teveel taal gebruikt, het visuele aspect staat centraal. Beide voorstellingen worden al jaren gespeeld en kregen lovende recensies.
 


Bestand toevoegen: 

Kunst in de Kerk (Mathilde Leonore e.a.)

DATUM: 12 december 2018
Activiteit: Kunst in de Kerk (Vries)
VTNL-lid: Mathilde Leonore
Locatie: Bonifatiuskerk Vries (14.00 – 20.30 uur)
Op woensdag 12 december exposeert VTNL-lid Mathilde Leonore samen met Marijke Pieters in de prachtige kerk te Vries, tijdens de sfeervolle kerstmarkt. De geëxposeerde werken kunt u ook kopen en zullen alleen die dag een gereduceerde prijs hebben. Kortom, mooie gelegenheid om kunst te kopen en eventueel een fraaie combinatie maken van de diverse werken.
 


Bestand toevoegen: 

Expositie 'Het is nog lang niet af' (Kitty Boon e.a.)

DATA: 9 t/m 11 november 2018
Activiteit: expositie ‘Het is nog lang niet af’
VTNL-lid: Kitty Boon
Locatie: Papiermolen De Annex | Papiermolenlaan 3-2 | Groningen
In de tentoonstelling Het is nog lang niet af presenteert kunstenaarscollectief LOOS recent werk. Door hun collages, tekeningen, foto’s, schilderijen, wandobjecten en video’s te combineren wordt de interactie tussen het werk, de ruimte en de samenwerking van de kunstenaars onderling onderwerp van de tentoonstelling. LOOS presenteert Het is nog lang niet af in de nieuwe pop-up ruimte De Annex op de unieke locatie van zwembad De Papiermolen. LOOS bestaat uit Kitty Boon, Gabrielle Kroese en Dineke Oosting. Dit is de vierde tentoonstelling die de kunstenaars maken.

Opening: vrijdag 9 november 17:00 door Stefanie Ottens, directeur van het stedelijk museum te Coevorden.
LET OP: 'Het is nog lang niet af' is maar 1 weekend te zien!  


Bestand toevoegen: 

Expositie ‘Huid (Mieke Heitling e.a.)

DATA: 8 november t/m 9 december 2018
Activiteit: expositie ‘Huid’
VTNL-lid: Mieke Heitling
Locatie: Galerie Bonnard, Berg 9 5671CA Nuenen
De kunstenaars zijn er meester in om de huid van hun schilderijen en beelden mee te laten werken in de beleving van het kunstwerk. Met deze expositie tonen de 5 kunstenaars hun nieuwe werk en zien wij samenhang in de huid van hun werk en onderwerpen. Alle onderwerpen hebben een huid. Net als beelden en schilderijen, zij hebben een verfhuid of huid van het materiaal waarvan het beeld is gemaakt.

 

 


Bestand toevoegen: 

Expositie ‘Visitekaartjes‘ (Maya Vermeulen, Peter Tholen, José Geertzen, Paul van der Veur, Gregor Niedlich, Anette Ebert, John Dilling, Eske Koetje e.a.)

DATA: 4 november t/m 31 december 2018
Activiteit: expositie ‘Miniaturen’
VTNL-lid: Maya Vermeulen, Peter Tholen, José Geertzen, Paul van der Veur, Gregor Niedlich, Anette Ebert, John Dilling, Eske Koetje.
Locatie: Galerie Paterswolde, Hoofdweg 161, 9765 CG Paterswolde
Van 4 november tot en met 31 december 2018, tijdens onze terugkerende miniaturenexpositie ‘Visitekaartjes’, vullen honderden kunstwerkjes de wanden van de galerie. Vanwege de verwachte drukte is er geen officieel openingsmoment op zondag 4 november, maar een inloopmiddag van 14 tot 18 uur.


Bestand toevoegen: