Samen met curator Ingeborg Entrop onderzochten 24 leden van Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo het thema Trillingen, met een grote expositie in museum De Oude Wolden (van 2 april t/m 20 augustus 2017 te zien in Bellingwolde).

In dit album is een verslag te zien van de Nieuwe Beeldenstorm in woord en beeld. Dit VTNL project vond plaats in de slipstream van 'Tynaarlo Culturele Gemeente', van 4 juli tot en met 4 september 2017.

Kunst die ontstaat vanuit fascinatie, laat zien wat ons raakt. VTNL kunstenaars die meewerken aan de expositie Mij een zorg!? laten in woord en beeld zien wat hen raakt.

KLIK OP DE EERSTE FOTO OM HET GEHELE FOTOALBUM TE BEKIJKEN

Allemaal hebben we wel eens zorgen, zorg over de wereldproblematiek, zorgen om familie of de natuur. Wat betekent dit voor jou, voor ons? Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo reageert op unieke wijze op deze ontwikkelingen met de expositie Mij een zorg!?, waarvan op Vries.Nu, een verslag is te lezen van de opening. Iedere deelnemende kunstenaar heeft zijn of haar eigen gevoelens en gedachten bij dit onderwerp, en geeft daar op verschillende manieren vorm aan. De kunstenaars laten met hun werk zien waar ieders zorg en persoonlijk engagement ligt. Het belooft daarmee een spannende en gevarieerde expositie te worden, samengesteld door curator Lennard Dost.

Op vrijdag 11 september werd de tentoonstelling Nieuwe Collectie! van VTNL in de CBK Drenthe Galerie in Warenhuis Vanderveen geopend door Nico Vanderveen, directeur van Warenhuis Vanderveen.

De tentoonstelling Nieuwe Collectie! is gemaakt door Kie Ellens, kunstenaar en scout actuele kunst bij het Fries museum. Op uitnodiging van VTNL ontwikkelde Ellens een tentoonstelling waarbij de winkelervaring van het warenhuis naadloos overgaat in de tentoonstelling. Als in een ware winkeluitstalling wordt het werk van de diverse leden van VTNL gepresenteerd. Ellens heeft gekozen om voor de inrichting van de tentoonstelling gebruik te maken van het bestaande materiaal in warenhuis Vanderveen. Als tijdens de uitverkoop worden de kunstwerken van VTNL gepresenteerd in rekken, graaibakken en ander winkelmateriaal. Daarnaast toont oud archiefmateriaal de historie van het warenhuis Vanderveen.

Op zaterdag 8 november 2014 was voor het eerst de VTNL-film te zien, gemaakt door filmmaker Rik Boer in samenwerking met Kitty Boon en de andere leden van VTNL. De film biedt een interessant en inspirerend beeld van onze kunstenaars en hun werk. De onderstaande foto's van VTNL-lid Kitty Boon geven een mooi beeld van 'the making of'.

Op de website van Vries.nu staat een mooi verslag van de opening van de VTNL-expositie 'Stil (l)even' in het gemeentehuis te Vries op 22 mei 2014.

Van 24 januari t/m 14 maart 2013 presenteerden vier nieuwe leden van onze vereniging, Gea Koopman, Janneke Gelling, Mirjam Kerstholt en Wim Peters,hun werk in het gemeentehuis in Vries met het gezamenlijke thema 'Vruchtbare Leegte'. 

Van 11 januari t/m 2 maart 2013 toonden twintig kunstenaars van onze kunstenaarsvereniging VANTYNAARLO een selectie uit hun werk in het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur te Assen. De titel van deze expositie luidde: Tegenstelling in eenheid: http://www.rtvdrenthe.nl/video/dr-uit-17

Op 3 augustus 2013 vond de opening van de tentoonstelling “Schrille Stille/Vervreemde stilte” in Lüben (Dld) plaats. Elf kunstenaars van onze Kunstenaarsvereniging VANTYNAARLO die vorig jaar in De Melkfabriek te Bunne exposeerden, werden door de Internationale Werkstattwoche 2013 uitgenodigd om hun werk in Lüben ten toon te stellen. Deze expositie vormde een onderdeel van de grote tentoonstelling van de Internationale Werkstattwoche 2013 waar 25 kunstenaars uit diverse landen van Europa aan meededen. Het Rumsdorf Lüben waar de kunstenaars 10 dagen hebben gewerkt werd omgetoverd tot één grote expositieruimte.