VTNL in 2017:

VTNL Expositie Trillingen
MOW - Museum De Oude Wolden, Bellingwolde
2 april t/m 20 augustus 2017
Opening zondag 2 april 14:30 uur (Uitnodiging).
Open: woensdag, donderdag en vrijdag: 11 – 17 uur / zaterdag en zondag : 13 – 17 uur
Overige dagen: open op afspraak.

Samen met curator Ingeborg Entrop onderzocht onze Kunstenaarsvereniging VTNL het thema Trillingen.

De resultaten in schilderijen, objecten en installaties zijn te zien in de spannende tentoonstelling Trillingen. Tijdens deze expositie ontrafelen 24 kunstenaars van onze vereniging ieder op geheel eigen wijze de zichtbare èn onzichtbare bewegingen die ons dagelijks omringen. De expositie is te zien van 2 april t/m 20 augustus in museum De Oude Wolden in Bellingwolde (museumdeoudewolden.nl/). Deelnemende kunstenaars zijn: Anneliet van Beelen, Klaas Bil, Diek Boerman, Kitty Boon (in samenwerking met muzikant Sander Baan), Binie Bos-Harms, Anette Ebert-Westerhuis, José Geertzen, Janneke Gelling, Nico Hans de Gier, Linda Keuris, Mirjam Kerstholt, Eske Koetje, Gea Koopman, Bernhard van Loon, Wim Peters, Tobi van Ringen, Jitske Rinsma, Mare Sliedrecht, Peter Tholen, Hieke Veenstra, Gerda Veldman, Maya Vermeulen, Lia Vriend en Hans van Wouwe.

Nieuwsgierig geworden? Op onze Facebook pagina is meer te zien en lezen over Trillingen.

VTNL programma tijdens Tynaarlo Culturele gemeente van provincie Drenthe mei 2017 - juni 2018

Vanaf mei 2017 tot mei 2018 mag de gemeente Tynaarlo zich Culturele gemeente van Drenthe noemen. Dit doet de gemeente onder de naam: “FESTYVALS” - HISTORIE MET EEN KNIPOOG. Het hele jaar rond zijn er activiteiten met voor ieder wat wils, zogenaamde ‘FesTYvals’. Centraal daarin staat het culturele erfgoed van de gemeente Tynaarlo met aandacht voor verhalen en mysteries. Allemaal met een knipoog naar de historie.

Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo (VTNL) zal deelnemen met een uitgebreid programma, waaronder uitvergrootte kunst (Blow-ups), twee maanden lang workshops, exposities en theaterstukken in de Bonifatiuskerk te Vries, een expositie, wandelingen en lezing bij Kunst B&V in Yde, deelname aan het spektakel Berend Botje Retour en een expositie in de Rijksluchtvaartschool in Eelde. VTNL wil zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de kunstenaars en hun werk. Om die reden heeft de vereniging gekozen voor een breed aanbod aan activiteiten, waarbij interactie met de bezoekers een belangrijk onderdeel vormt.

Download hierboven de brochure met het gehele programma 'Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo presenteert zich op FesTYvals 2-17 - 2018'.

Meer informatie over FESTYVALS is te lezen op www.festyvals.nl.
_______

VTNL AGENDA 2016/2017

* Onze vereniging is uitgenodigd te exposeren in de prachtige galerie van Woonzorgcomplex Mozaïek in Zuidlaren. Zestien leden laten hun drie favorieten werken zien in de expositie 'Kunstenaarsvereniging Vantynaarlo te gast': wethouder Miriam van Dijk zal de expositie openen op zondag 11 december om 15.00 uur (Uitnodiging). De expositie is te zien van 11 december 2016 tot en met 19 februari 2017 (Ludinge 13, dagelijks geopend van 13 - 17 uur).