EXPOSITIE 'NATUURlijk VanTyNaarLo' GEMEENTEHUIS Vries 1 - 30 september 2021

De gehele maand september zal op de eerste verdieping van het gemeentehuis in Vries de expositie ‘NATUURlijk VanTyNaarLo’ te zien zijn. Zestien leden van kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo tonen daar prachtig werk in verschillende kunstdisciplines waaronder fotografie en schilderkunst. De kunstenaars nemen de bezoeker mee in hun natuurlijke wereld, variërend van de Drentse heide, het Friese veen tot de dagelijkse natuurlijke omgeving in zwartwit.

Deelnemende kunstenaars zijn Klaas Bil, Bernhard van Loon, Anette Ebert, Linda Keuris, Kitty Boon, John Dilling, Hieke Veenstra, Diek Boerman, Aly van der Woude, Maya Vermeulen, Jeichien Stapel, Paul van der Veur, José Geertzen, Peter Tholen, Gea koopman en Jitske Rinsma.

De expositie is te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis in Vries (Kornoeljeplein 1, 9481 AW Vries. Maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Op donderdag tot 19.00 uur en op vrijdag tot 16.30 uur).

KUNST UIT DE KOP 25 EN 26 SEPTEMBER 2021

In het weekend van 25 en 26 september gaan de kunstenaars van VanTyNaarLo weer los met een nieuwe aflevering van Kunst uit de Kop. De kunstenaars bundelen hun ateliers opnieuw in Vries. Na de edities in 2018 en 2019, heeft deze kunstmanifestatie dit jaar als thema: NATUURlijk VanTyNaarLo. De kunstenaars nemen de bezoeker op drie locaties in het centrum van Vries mee in hun eigen natuurlijke wereld.

In de Bonifatiuskerk tonen vijftien VTNL-leden prachtig werk in verschillende kunstdisciplines. Met onder meer fotografie, beeldhouwkunst, schilderkunst en grafisch werk, laten de kunstenaars zien hoe zij de natuur beleven. De deelnemers zijn zelf lijfelijk aanwezig in hun tijdelijke ateliers in Plaats de Wereld en Dorpshuis de Pan. Daar kunnen bezoekers kennismaken met de kunstenaars. Zij laten in hun atelier zien hoe ze werken en wat ze maken. Ze geven de bezoekers graag de gelegenheid ook zelf kunstzinnig actief te zijn. Via een uitgezette wandeling langs Plaats de Wereld, de Bonifatiuskerk en Dorpshuis de Pan lopen de bezoekers langs alle kunstplekken.

De deelnemende kunstenaars zijn Klaas Bil, Bernhard van Loon, Anette Ebert, Linda Keuris, Kitty Boon, John Dilling, Hieke Veenstra, Diek Boerman, Aly van der Woude, Maya Vermeulen, Jeichien Stapel, Paul van der Veur, Peter Tholen, Gea Koopman en Jitske Rinsma.

De drie Kunst uit de Kop-locaties in Vries:
• Plaats de Wereld (Westerstraat 26A, ingang links van Café Onder de Linden)
• Bonifatiuskerk (Brink 3)
• Dorpshuis de Pan (Nieuwe Rijksstraatweg 4 Vries)

Kunst uit de Kop is geopend op zaterdag 25 en zondag 26 september van 11.00 – 16.00 uur.