OARRR - DE LEEUW DIE BRULT - OPEN ATELIERROUTE ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 OKTOBER 2018

Vries: Bonifatiuskerk en Café Onder de Linden
Oudemolen: terrein Staatsbosbeheer en Herberg de Fazant (Oudemolen niet via Gasteren bereikbaar, Oudemolenseweg in Gasteren afgesloten. Rijden via Zuidlaren, Tynaarlo, Taarlo)
Tijd: 11.00 - 17.00 uur.

Deelnemende kunstenaars in Vries: Linda Keuris, Binie Bos-Harms, Peter Tholen, Maya Vermeulen, Nico Hans de Gier, Gerda Veldman, Jeichien Stapel, José Geertzen en Mathilde Leonore.
Deelnemende kunstenaars in Oudemolen: Janneke Gelling, Wim Peters, Klaas Bil, Eske Koetje, Paul van der Veur, Mirjam Kerstholt, Mare Sliedrecht, Gea Koopman, Anette Ebert-Westerhuis, Gregor Niedlich en Jitske Rinsma.

FOLDER: hier downloaden. Folder ook verkrijgbaar bij o.a. de bibliotheken in de gemeente Tynaarlo.

ACTIVITEITEN DEELNEMERS: hier downloaden (wijzigingen voorbehouden)

Onze kunstenaarsvereniging laat de kunst brullen tijdens de Atelierroute, die dit jaar geen route meer is. Op twee locaties, in Vries en Oudemolen, bundelen 21 kunstenaars hun krachten en presenteren op zaterdag 6 en zondag 7 oktober een actueel overzicht van hun professionele kunst. Deze OARRR is een actieve verzameling van ateliers voor jong en oud, waar de VTNL-kunstenaars niet alleen hun werk tonen, maar ook laten zien hoe hun kunstwerken tot stand komen. Tijdens het weekend worden de bezoekers actief betrokken bij het maken van een kunstwerk. Alle gelegenheid voor een kijkje in de keuken of om zelf aan de slag te gaan in bijvoorbeeld een workshop. Van 11.00 tot 17.00 uur vindt de OARRR plaats in de Bonifatiuskerk en Café Onder de Linden in Vries en in Oudemolen op het terrein van Staatsbosbeheer en in Herberg de Fazant. In de kerk en Herberg de Fazant zijn exposities van diverse kunstenaars te zien.


Expositie ‘VREEMD LAND’
DATA: 16 juni t/m 2 september 2018
Locatie: CBK Emmen
Opening: zaterdag 16 juni om 15.30 uur bij CBK Emmen (Ermerweg 88B, 7812 BG Emmen)

Zeventien leden van VTNL exposeren bij CBK Emmen onder de titel 'Vreemd Land'. Iedereen is van harte welkom bij de opening op zaterdag 16 juni om 15.30 uur. De expositie is te zien van 16 juni t/m 2 september van 13.00 - 17.00 uur bij CBK Emmen, Ermerweg 88b (7812 BG) EMMEN.
Deelnemende kunstenaars: Klaas Bil, Kitty Boon, Diek Boerman, Mirjam Kerstholt, Linda Keuris, Gea Koopman, Mathilde Leonore, Bernhard van Loon, Wim Peters, Jitske Rinsma, Jeichien Stapel, Peter Tholen, Hieke Veenstra, Gerda Veldman, Maya Vermeulen, Annette Westerhof, Hans van Wouwe.  


LEDENVERGADERINGEN 2018

 

15 februari ledenvergadering in de Notenkraker, Schoollaan 4 in Paterswolde
27 maart ledenvergadering
24 mei ledenvergadering
6 juli ledenvergadering
11 september ledenvergadering
1 november ledenvergadering
11 december ledenvergadering


20 APRIL 2018 LEZING

Lezing: Leven en Sterven 200 jaar geleden door dr. Annet Nieuwhof
Datum: 20 april 2018, 20.00 uur
Plaats: Yderhoes, Betmerswerg 2 te Yde, entree gratis.
In het kader van Gemeente Tynaarlo Culturele Gemeente 2017/18 en het thema Meisje van Yde geeft Dr. Annet Nieuwhof op vrijdag 20 april een lezing met als titel 'Leven en sterven 2000 jaar geleden'. Met name in de tijd waarin het Meisje van Yde heeft geleefd en de omstandigheden waaronder ze is gestorven zullen tijdens de lezing aan de orde komen. Nieuwhof zal haar verhaal omlijsten met beeldmateriaal.